Post image for Elektrische auto met actieradius van 350 km.

Elektrische auto met actieradius van 350 km.

In Japan is het een groep fabrikanten gelukt om een elektrische auto te produceren met een actieradius van maar liefst 350 km. De auto genaamd SIM-WIL (With Innovation and Link) is een vijfzitter die ongeveer 1600 kilogram weegt en is 5 seconden van nul naar honderd sprint. Niet slecht dus.

Het speciale van de SIM-WIL is dat er in alle vier de wielen afzonderlijke elektromotoren zitten die de wielen dus los van elkaar aandrijven. De zogenaamde Insulated Gate Bipolar Transistor (IGBT) Inverter zet de power van de accu’s over naar de wielen op een efficiënte manier. Daarnaast helpt de vorm van de auto die zo min mogelijk weerstand biedt aan de wind en het zeer lichte gewicht ook mee aan de grote actieradius.

Een nieuwe stap vooruit dus voor de elektrische auto dus, zeker omdat het hier een auto betreft waar maar liefst op zijn minst vijf personen in kunnen plaatsnemen. Het zat er natuurlijk wel aan te komen dat er iemand zou komen met een grotere actieradius omdat dat vooral het grootste bezwaar was tot nu toe tegen de elektrische auto.
SIM-WIL
De deelnemers aan het project zijn een voor een wereldleiders op het gebied van materiaal en elektrische aandrijving. Ze werkten samen in de vorm van een open innovatie platform waar wordt meegewerkt aan een project in ruil voor kennis die het project oplevert. Vrijwel alle deelnemers waren afkomstig uit Japan.

Leave a Comment

Previous post: