Post image for Fiat 500

Fiat 500

De Fiat 500 is een bekend model van Fiat. Al sinds de vroege jaren van het bedrijf wordt deze auto gemaakt. Echter heeft Fiat met dit model recentelijk besloten een andere weg in te slaan, namelijk die van de elektrische auto’s. Dit hebben zij gedaan met de Fiat 500 EV.De Fiat 500 EV is een milieuvriendelijke auto, welke volledig elektrisch gebouwd zal worden. Dit betekent dat de auto opgeladen moet worden op speciale oplaadpunten in het land. Daar is de Nederlandse regering op dit moment dan ook mee bezig. Zo zal de Fiat 500 al vanaf 2012 goed gebruikt kunnen worden. De auto heeft alle kenmerken die een normale auto ook heeft. Het kan een snelheid van maximaal 145 kilometer halen. Dit is al niet slecht voor een normale auto, maar voor een elektrische auto is dit een hele hoge snelheid.

Nieuwe Fiat 500

De elektrische uitvoering van de Fiat 500 is vanzelfsprekend nieuw op de markt. Het model is nog niet eerder gezien. De laatste jaren hebben elektrische auto’s een saai uiterlijk en kunnen zij geen hoge snelheden halen. Dit is met de Fiat 500 echter totaal anders. De auto trekt binnen 10 seconden op van 0 naar 100. Voor een elektrische auto is dit een zeer goed resultaat. Daarbij heeft de Fiat 500 een actieradius van 250 kilometer. Dit betekent dat de auto 250 kilometer af kan leggen, alvorens deze weer opgeladen moet worden. De meeste plaatsen in Nederland zijn aan te rijden met het voertuig, en natuurlijk kan men dan ook weer terug. Hierna moet de Fiat 500 wel 6 tot 8 uur lang opgeladen worden. ’s Nachts opladen is dan ook aan te raden.
Fiat 500
Met de nieuwe Fiat 500 kan men dus nog geen grote afstanden afleggen. Toch is de technologie er op dit moment wel, dus binnen enkele jaren is het voor iedereen mogelijk om ook met de elektrische auto. grote afstanden af te leggen. Zo kan men zelfs op vakantie met de Fiat 500 over enkele jaren. Doordat de Nederlandse regering het gebruik van dergelijke auto’s financieel stimuleert, is het gebruik van brandstof zo goed als kosteloos. De regering zit er aan te denken om een jaarlijks abonnement aan te bieden aan Nederlanders met een elektrische auto. De kosten hiervoor zullen veel lager liggen dan bij fossiele brandstoffen waar benzine en diesel van gemaakt worden. Hierdoor zal er op jaarbasis veel geld bespaard worden met de Fiat 500, omdat er niet elke keer een volle tank benzine betaald hoeft te worden. Vooral de laatste jaren zijn de prijzen hiervan veel hoger uitgevallen. Hierdoor is het zeker slim om te kiezen voor een auto met een lage kostenpost.

Fiat 500 prijs

De prijs van de Fiat 500 zal niet erg hoog uitvallen. Deze valt in dezelfde categorie als andere autovoertuigen, omdat de prijsklasse hiervan relatie breed is genomen. Toch is het mogelijk om voor ongeveer €25.000,- een nieuw exemplaar aan te schaffen. Nu lijkt dit relatief duur vergeleken met andere auto’s, maar bedenk eens hoeveel geld er op jaarbasis bespaard wordt. Allereerst hoeft er niet duur getankt te worden, omdat stroom veel goedkoper is dan benzine. Daarbij hoeft er ook geen wegenbelasting betaald te worden. Dit kan op jaarbasis al duizenden euro’s schelen. Binnen enkele jaren is de investering er dus al helemaal uit. Het is dus zeker geen slecht idee om de Fiat 500 aan te schaffen, omdat het veel kosten bespaard en ook nog eens milieuvriendelijk is.

De laatste jaren komen er steeds meer problemen opdagen rondom het milieu. De CO2-uitstoot van auto’s is zo hoog, dat het milieu erg in gevaar komt. De vraag naar elektrische auto’s is dan ook groot. Het is berekend dat de CO2-uitstoot van elektrische auto’s tot 99% minder is vergeleken met normale auto’s. Dit kan de problemen rondom CO2 in de wereld dus goed oplossen. Eenieder die het milieu wil helpen, kan zeker goed beginnen met het aanschaffen van dit model. De Fiat 500 EV is niet zomaar een elektrische auto. Dankzij de vele extra’s die de auto biedt, kan dit voor iedereen een uitstekende keuze zijn op het gebied van auto’s.

Het uiterlijk van de Fiat 500 EV brengt wellicht een tegenvaller met zich mee. De auto ziet er niet erg sportief uit, maar dit betekent niet dat het een slechte keuze is. De Fiat 500 is voor Fiat altijd al een auto voor de stad geweest. Korte ritjes door de stad of naar andere steden binnen een straal van 100 kilometer is de reden dat deze auto gemaakt is. Daarom is de Fiat 500 hier ook een goede keuze voor. Het is daarbij ook niet vreemd dat de auto binnen veel extra’s biedt. Doordat de auto met een elektrische accu werkt, werken alle functies in de auto ook altijd goed. Vanzelfsprekend komt de auto met verschillende extra’s welke andere auto’s ook hebben, zoals een radio, verwarming, verstelbare stoelen, etc.

Kiezen voor de Fiat 500 betekent kiezen voor het milieu. Zoals bij alle andere elektrische auto’s, is dit een goede keuze wanneer er een steentje bijgedragen moet worden om het milieu te verbeteren. Doordat er bijna geen CO2 uitgestoten wordt, is het een groene keuze. Daarbij zijn de kosten voor het rijden zeer laag, kan men binnen twee jaar overal terecht om stroom te “tanken” voor de auto en betaalt men ook geen wegenbelasting. Kortom: de Fiat 500 komt met oneindige voordelen, welke normale auto’s niet bieden. Het is daarom niet vreemd dat de voorkeur voor velen uitgaat naar deze auto. Tijdens testritten en demonstraties is al laten zien wat deze auto in zijn mars heeft. Voor een elektrische auto kan deze snel optrekken en de maximumsnelheid ligt ook nog eens zo hoog dat er rustig mee op de snelweg gereden kan worden. Toch kan het voor sommigen lastig zijn dat de auto maar 250 kilometer af kan leggen, alvorens er weer stroom getankt moet worden. Wel brengt het de luxe dat er ook altijd thuis getankt kan worden. De Fiat 500 is aan te sluiten op het stopcontact, zodat er gelijk getankt wordt.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: