Post image for Renault Twizzy gepresenteerd

Renault Twizzy gepresenteerd

14 april 2012
Vandaag werd de lang verwachte elektrische stadsauto van Renault gepresenteerd; De Twizzy. Er werd groots uitgepakt met zelfs een verslag op het NOS journaal. De Twizzy is een klein elektrisch autootje met een actieradius van 100 km. Opvallend is dat de auto geen ramen heeft. De Twizzy heeft een typische look. Klein, veel plastic, geen ramen en ziet er uit als een veredelde scooter. En dat laatste blijft ook uit het feit dat er twee modellen van de Twizzy uitkomen. Het ene model als Brommer/scooter met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur en een “snelle”auto versie die 75 kilometer per uur kan halen. De laatste is de auto variant en hier heb je dus een autorijbewijs voor nodig.

Ook al ziet de Twizzy er meer uit als een brommer dan een auto dat neemt niet weg dat je hem alleen maar ergens in een normaal parkeervlak mag parkeren en dus niet zomaar ergens op de stoep naast de fietsen en de brommers. De Twizzy is niet gemakkelijk onder een noemer te kwalificeren want hij hoort eigenlijk nergens en overal bij. De auto is door Renault ontworpen voor stads mensen die snel een boodschap moeten doen, gaan sporten en dergelijke zaken dicht bij huis. In het NOS journaal werd de doelgroep omschreven als “Bloemendaalse meisjes en makelaars binnen de grachtengordel van Amsterdam”.

De Twizzy kost bijna zeven duizend euro en als je er mooie naar boven draaiende deuren bij wil betaal je nog eens €595 extra. De accu’s die de Twizzy van energie voorzien worden gehuurd en dat kost zon €50 per maand. Het opladen van die accu’s duurt ongeveer drie uur en kan gewoon thuis in de garage via het stopcontact.

Of deze elektrische auto een succes zal worden is de vraag maar het is in ieder geval weer een stap in de goede richting.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: